Peter v.d. Kleut overtuigend winnaar van het Clubkampioenschap 2023

Aan het eind van het jaar worden de krachten gemeten tijdens het clubtoernooi Libre-biljarten. Alle clubleden kunnen  zich hiervoor inschrijven en spelen op basis van zijn/haar persoonlijk moyenne. Achttien spelers hadden de ambitie clubkampioen te worden, maar moesten op vrijdagmiddag en zaterdagochtend eerst de voorrondes zien te overleven.

De partijen in de voorrondes werden gespeeld met een maximum van 25 beurten. Een positief resultaat werd hierbij behaald door Wim Nooren die zijn eerste partij in de voorronde in 14 beurten wist af te ronden. In de tweede ronde had hij ook minder beurten nodig dan de overige deelnemers om zijn partij winnend af te sluiten. In de derde ronde was Hobbe de Boer op dreef, met een score van 55 caramboles in 16 beurten (moyenne 3,438).
Op basis van de resultaten (punten, carambole%) plaatsten zich 8 deelnemers voor de finalepartijen. Jan van Woerkom kwalificeerde zich met 3 gewonnen partijen als eerste voor de kwartfinales.

Jacob Heidemans, die zich ternauwernood had geplaatst voor de kwartfinale, verraste Jan van Woerkom door deze partij winnend af te sluiten.
Geert Martens met een aanvangsmoyenne van 0,85, sloot zijn partij winnend af tegen Jan Riedstra met een fraai moyenne van 1,03. Bouke Gerbranda overtrof Louis Bramer met 47 caramboles in 33 beurten.
De verrassing in de voorronde, Wim Nooren, diende het op te nemen tegen één van de favorieten Peter v.d. Kleut. Die bleek een maatje te groot, Peter werd winnaar in 18 beurten met 55 caramboles

In de halve finale speelde Geert Martens zijn aanvangsmoyenne in zijn partij tegen Bouke Gerbranda, desondanks moest hij het onderspit delven tegen Bouke die in 29 beurten 47 caramboles scoorde.
Jacob Heidemans wist zijn opleving in de kwartfinale geen vervolg te geven en verloor zijn partij van Peter van de Kleut. Jacob scoorde in 22 beurten 17 caramboles tegen Peter 55 caramboles

In de ontmoeting om het brons bleek Jacob zijn ritme hervonden te hebben en versloeg Geert in 31 beurten.
De finale tussen Bouke en Peter leverde een afgetekende winnaar op. Peter werd door zijn trefzekere spel Clubkampioen van BV Tholen 2023 en scoorde met 55 caramboles in 20 beurten een moyenne van 2,75. 

Bij afwezigheid van Ben v.d. Vegt werd de prijsuitreiking verzorgt door onze erevoorzitter. Een dankwoord ging uit naar Frank Roffel voor de organisatie/wedstrijdleiding en Siny Kamies en Gerben Brouwer die de catering verzorgden.
Al met al een geslaagd clubkampioenschap met een sportief en gezellig verloop.